Ο συνολικός στόχος του έργου MediciNet II είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κύριων και επειγόντων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στη διασυνοριακή περιοχή της Ροδόπης και του Κίρτζαλι, με την αναβάθμιση των υφιστάμενων, τη δημιουργία νέων ιατρικών υπηρεσιών και τον εξοπλισμό των δύο νοσοκομείων-εταίρων του έργου.
Οι περιοχές της Ροδόπης και του Κίρτζαλι χαρακτηρίζονται από σημαντικές περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες, κυρίως λόγω της σύνθετης ανθρωπογεωγραφίας καθώς και της γεωγραφικής μορφολογίας τους, συμπεριλαμβανομένης της ύπαρξης πολλών απομονωμένων και άπορων κοινοτήτων.
Με την αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και των υπηρεσιών των δύο νοσοκομείων που σχετίζονται με τα τμήματα χειρουργικών επεμβάσεων και εκτάκτων αναγκών, το έργο MediciNet II στοχεύει στην βελτίωση - ποσοτικά αλλά και ποιοτικά - της παρεχόμενης στο τοπικό πληθυσμό δημόσιας πρωτοβάθμιας και έκτακτης ιατρικής υπηρεσίας. Οι ευάλωτες ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρίες, οι φτωχοί και τα παιδιά, καθώς και οι ομάδες που εμφανίζουν υψηλή συχνότητα εμφάνισης προβλημάτων υγείας και υψηλή διασυνοριακή κινητικότητα, όπως οι Ρομά, θα επωφεληθούν επίσης από την αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα MediciNet II είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τον Ειδικό Στόχο του προγράμματος για τη βελτίωση της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια και επείγουσα υγειονομική περίθαλψη (σε απομονωμένες και υποβαθμισμένες κοινότητες) στη διασυνοριακή περιοχή.
Επιπροσθέτω, το έργο έχει ως στόχο να:
Μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της υγείας και των ιατρικών πηγών των δύο νοσοκομείων, παρέχοντας προηγμένες υπηρεσίες σε μεγαλύτερο αριθμό ιατρικών υποθέσεων και πολιτών.
Ελαχιστοποιήσει την ανάγκη μεταφοράς των ασθενών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, χάρη στο νέο αναβαθμισμένο ιατρικό εξοπλισμό ο οποίος θα εγκατασταθεί στα δύο νοσοκομεία, καθώς και το λογισμικό κινητικότητας για την υγεία που θα εγκατασταθεί στο δεύτερο εταίρο του έργου, υπηρετώνταςιδιαίτερα άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της Βουλγαρικής Περιφέρειας του Κίρτζαλι.
Ενισχύσει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη συνεργασία μεταξύ του ιατρικού προσωπικού της διασυνοριακής περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση κοινών έκτακτων αναγκών.