Press Conference at Kardzhali

На 12 февруари 2018 г. в Кърджали се проведе пресконференция за представяне на проекта MediciNet II пред местните медии.

Пресконференцията бе организирана от бенефициента на проекта, Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Атанас Дафовски" АД, гр. Кърджали. Заинтересованите страни от представителите на двамата партньори по проекта взеха участие в пресконференцията, за да представят на местните медии в Кърджали обхвата и очакваните резултати от проекта MediciNet II.

В началото доц. д-р Тодор Черкезов представи очакваните резултати от проекта и подчерта, че това е втори проект с партньорите от Комотини, като целта му е да се надграждат постигнатото.

След това реч изнесе д-р Георгиос Филипипидис, главен изпълнителен директор на Многопрофилната болница в Комотини, който говори на гръцки език с помощта на преводач (българо-гръцки). Д-р Филипиди припомни, че целта на предишния проект е да обслужва пострадали при катастрофи от двете страни на границата. Новият проект повишава целите много по-високо. Болницата на Комотини ще закупи модерно оборудване за операционните зали, ще организира специално обучение за медицинския персонал и ще организира информационни дни, озаглавени "Как да спасим живота", като се съсредоточи върху това как гражданите могат да реагират при спешни случаи. Информационни дни ще се организират в отдалечени райони на област Родопи: Кехрос, Органи и Неа Санта.

Сред гостите, които участваха в пресконференцията, бяха:

  • Севда Камбурова, заместник областен управител
  • Иванка Караколева, координатор на КНСБ за областта
  • д-р Магдалена Маринова, председател на Районната колегия на БЛС
  • д-р Спас Пасев, член на Управителния съвет на Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Атанас Дафовски" АД
  • д-р Папанастасиу, ръководител на отдела за спешна помощ на Многопрофилна болница в Комотини "Sismanogleio"
  • Евангелос Политеадидис, ръководител на Административния отдел на Многопрофилна болница в Комотини "Sismanogleio"
  • Панайотис Михайлидис, ръководител на проекта MediciNet II

В заключение на пресконференциятадоц. д-р Тодор Черкезов пожела на екипите на двете болници силен дух и ентусиазъм за успешното изпълнение на проекта, за да се подобри здравословното състояние на населението в съответствие с най-добрите европейски практики.


pressconf-kar01
pressconf-kar02
pressconf-kar03
pressconf-kar04
pressconf-kar05